Home / Milatos

Milatos

kreta-2Milatos is een klein dorpje welke in het noordoosten ligt van Kreta. Het is een dorpje met een rijke geschiedenis en vandaag de dag vooral gekenmerkt wordt doordat hij in tweeën gesplitst is. Het ene deel ligt aan de middellandse zee kust en het andere deel ligt een kleine 2 km hier vanaf in het achterland. De zee kant van Milatos is vooral populair voor de toeristen en dit komt mede door het mooie rustige strand wat hieraan verbonden ligt ook al is dit nog wel een klein stukje lopen van het plaatsje zelf af. Tevens heeft dit kleine plaatsje in een ver verleden ook een rijke geschiedenis, het verhaal gaat zelfs dat de stad Milete in Turkije door inwoners van Milatos ooit opgericht is. De omgeving van Milatos kenmerkt zich door de velden met olijfbomen en de natuur welke hier ook prachtig is.

Algemene tips en informatie

Als u houdt van een wat rustigere vakantie en vooral niet van massa toerisme is Milatos the place to be. Het is een rustig plaatsje met relatief weinig inwoners, maar u kunt ook in deze badplaats genieten van een leuke boulevard met allerlei winkeltjes en tavernes. Voor het uitgaan en stapleven moet u niet in Milatos zijn, maar voor het rustige genieten is het hier heerlijk toeven. Als u in Milatos bent is het ook zeker een aanrader om de beroemde Milatos grot te bezoeken. Het verhaal achter deze grot is er wel een in de categorie tragedie aangezien meer dan 3000 Grieken hier de dood vonden door toebreng van de Turken.

Hotels en verblijf

Ondanks dat Milatos een klein dorpje is zijn er toch wel een aantal hotels terug te vinden. Mede doordat er geen massa toerisme aanwezig is zijn de grote hotelketens hier niet vertegenwoordigd, maar de hotels die Milatos kent zijn gewoon mooie, nette en kleine hotels. Wilt u toch wat meer beleven dan kunt u beter kijken in de plaatsen Chersonissos of Malia, maar als u van rust houd en een relaxe zonvakantie zonder de drukte van het toerisme dan is het zeker aan te raden om hier in Milatos te verblijven.

Tevens is bijna op loopafstand het plaatsje Sisi welke wat meer bekend staat om zijn mooie grote zandstranden met diverse faciliteiten.