AanbiederInformatieAanbiedingen
eliza-was-hereBijzondere plekjes op Kreta voor jou uitgekozenNaar aanbiedingen
karin-choiceSpeciaal uitgekozen locatiesNaar aanbiedingen
Sunrise-Village-Hotel-Kreta-1Last minute aanbodNaar aanbiedingen
Tui kretaTUI Kreta vakantiesNaar aanbiedingen
corendon kretaCompleet verzorgde pakketreizenNaar aanbiedingen

Agios Nikolaos is een dorpje op Griekenland met om en nabij de 8000 inwoners. Het dorpje wordt gekenmerkt door het feit dat het langs de baai van de Mirabello baai gebouwd is, en aangezien deze baai vele inhammen heeft en slingerend door het landschap gaat is het een prachtige plaats om uw hotel te boeken. Het dorpje heeft vele hotels en appartementen en kan in het hoogseizoen tot wel zo’n 20.000 toeristen huisvesten, maar doordat bij de aanleg besloten is om niet zo massief toeristisch over te komen, en daarbij geen grote hoge hotels te gaan bouwen komt het niet over als een grote toeristische trekpleister. Het dorpje Agios Nikolaos wordt daarbij dus gekenmerkt door vele laagbouw en vooral ook veel zwembaden bij de hotels en appartementen.

Bekijk hier de beschikbare accommodaties in Agios Nikolaos

Algemene informatie

Agios Nikolaos is van oorsprong een havenstad(je) en dat komt ook veel terug in de opzet van het dorp. Door de ligging aan de prachtige baai Mirabello is het ook zeker aan te raden om met de boot er eens op uit te gaan. U heeft hierbij een ruim aanbod aan activiteiten op het water, maar in tegenstelling wat u misschien zou verwachten, wordt hier eigenlijk niet in zee gezwommen. Er zijn namelijk bijna geen goede stranden bij Agios te vinden, maar daarbij is het wel zo dat praktisch alle hotels een mooi zwembad hebben liggen zodat u hier lekker kunt afkoelen en relaxen. Het strand wat wel de moeite waard is, is het strand van Havania Beach. Dit strand heeft alle faciliteiten rondom wat u maar nodig heeft voor een lekker lui dagje aan het strand hangen, denk hierbij aan voldoende parkeerplaatsen, kleedruimten, toiletten en een leuk strandtentje. Tevens vind u ook nog een leuk klein zandstrand bij de haven van Agios Nikolaos waardoor degene die niet op zoek zijn naar de toeristische stranden hier toch nog wel een leuke zon, zee en strandvakantie kunnen houden.

appartement KretaNuttige tips

Qua bezienswaardigheden heeft Agios Nikolaos niet erg veel te bieden. Naast de mooie ligging aan de baai en de opbouw van het dorp en de prachtige natuur heeft Agios Nikolaos ook een museum waar u de Minoïsche kunst van Kreta kunt bewonderen. Het is geen groot museum, maar als je hier bent is het toch wel leuk om hier eens binnen te kijken.

Voor de rest vind je in deze plaats van alles wel een beetje, maar als je echt wat van Kreta wilt gaan ontdekken dan is het toch zaak om erop uit te gaan. Dit kan je doen door een auto op Kreta te gaan huren, of de bus te pakken. De bus is op Kreta niet perse het meest comfortabele vervoersmiddel, maar zeker wel een aanrader als je ergens wilt komen voor een paar euro. Heerlijk Kreta ontdekken kan prima als je een hotel of appartement in Agios Nikolaos boekt. Je kunt ervoor kiezen om lekker bij je accommodatie te blijven, maar ook prima heel dit Griekse eiland ontdekken.

Hotels

Misschien is het niet de stad die u zoekt om ter plekke van alles te kunnen doen. Het is wel een plek en een aanrader om een mooi hotel te pakken. Zeker als je een auto op Kreta gaat huren is Agios zeker een aanrader om te kiezen als verblijfsplaats. Het ligt redelijk centraal op Kreta en van daaruit kunt u er lekker op uit gaan. Door het ruime aanbod aan hotels en appartementen zijn de prijzen vaak in vergelijking met andere bekende badplaatsen op Kreta een stuk lager, en de kwaliteit is zeker niet minder.

Vele mooie hotels, prachtig weer en gezellige mensen. Kortom een echte aanrader om naar de plaats op vakantie te gaan. Het massa toerisme zeker tijdens het hoogseizoen is hier een stuk minder, maar hierdoor is en blijft Kreta tijdens het hoogseizoen een toeristisch eiland. Wil je wat meer genieten van want de natuur je te bieden heeft en rust ervaren? Boek dan een vakantie naar Agios Nikolaos in de maand september. Het weer is nog prachtig over het algemeen, maar er zijn een heel stuk minder toeristen aanwezig.