Tips Kreta

Wij hebben voor u allerlei tips verzameld voor u waardoor uw vakantie op Kreta in een keer goed kan beginnen. Denk hierbij aan waar u op moet letten wat u mee moet nemen, mee kan nemen en wat u vooraf geregeld moet hebben voordat u lekker gaat genieten van uw vakantie op Kreta.

  • Munteenheid op Kreta is net zoals in heel Griekenland de Euro. Er zijn diverse banken en geldautomaten aanwezig op Kreta zodat u met uw Maestro pas overal kunt pinnen.
  • Vervoer, u heeft eigenlijk niet perse eigen vervoer nodig als u voor een relax vakantie gaat. Bijna alle vliegreizen naar Kreta zijn inclusief vervoer naar uw hotel of appartement, en van daaruit is bijna alles wel makkelijk met het openbare vervoer te doen. Als u toch een dagje wat verder weg wilt kunt u ook heel makkelijk een auto huren op Kreta, meer informatie vindt u hier. De taxi’s op Kreta zijn niet zo duur dus dat kan ook best wel een optie zijn voor de kortere ritjes, zorgt u er echter wel voor dat u vooraf een prijs afspreekt. Dat voorkomt onnodige discussies bij het afrekenen.
  • De taal op Kreta is Grieks, maar doordat het een toeristisch eiland is kunt u zich ook redelijk tot goed verstaanbaar maken met Engels. Pas ook op voor uw Nederlandse uitspraken, want door de hoeveelheid Nederlandse en Belgische toeristen hebben de Grieken op Kreta natuurlijk al wel de nodige kennis opgedaan van de Nederlandse taal.
  • Drinkwater – Ondanks dat het op Kreta in de bekende en grotere plaatsen het leidingwater redelijk tot goed gezuiverd wordt is het toch aan te raden om hiervan niet te drinken. Het water wordt namelijk op een andere manier gezuiverd dan dat wij gewend zijn en kan daarbij zorgen naast een aparte smaak ook voor vele buikklachten. Daarom raden wij aan om water uit een fles te kopen. Deze zijn uitgebreid verkrijgbaar en over het algemeen ook heel goedkoop, want niets is meer zonde dan dat je vakantie verpest wordt doordat je last van je buik krijgt en zelfs ziek wordt.
  • Elektriciteit – Het wordt aangeraden om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen als u naar Kreta op vakantie gaat. De stopcontacten willen namelijk nogal eens afwijken dan we in Nederland/België gewend zijn, maar met een reis/wereld stekker komt u in ieder geval niet voor verrassingen te staan en kunt u in ieder geval uw telefoon en/of camera opladen.
  • Transurgent– Via Transurgent kunt u makkelijk en snel een transport boeken om materialen van/naar Nederland of Kreta te versturen.

Dit zijn de belangrijkste tips om op vakantie te gaan naar Kreta voor nu. Mocht u zelf nog een handige/nuttige tip hebben voor degene die nog op vakantie moeten gaan? Laat het ons weten via het contact formulier en dan voegen we deze toe.

Reisverzekering en Annuleringsverzekering

Als u op vakantie gaat naar Kreta is het ook zeker aan te raden om een reisverzekering af te sluiten, dit alleen al omdat eventuele medische kosten in het buitenland niet standaard 100% gedekt zijn. Heeft u nog geen reisverzekering? Dat is geen probleem, deze kunt u makkelijk online afsluiten tegen soms wel hele aantrekkelijke prijzen, en u heeft een stuk meer rust mocht er toch iets gebeuren als u op vakantie bent. Op deze reisverzekering vergelijken website kunt u makkelijk met een paar klikken de goedkoopste aanbieder terugvinden voor zowel doorlopende reisverzekeringen als kortlopende reisverzekeringen.

 

kreta
Kreta
Logo
Shopping cart