KoutouloufariWilt u lekker gaan genieten van een welverdiende vakantie, rust en van de zon dan is Koutouloufari op Kreta ook zeker wel een aanrader. Het plaatsje Koutouloufari ligt iets van de kust af en op maar een paar kilometer afstand van de grotere badplaatsen als Chersonissos en Malia. Het grote verschil met deze 2 plaatsen is dat Koutouloufari een veel rustiger plaatsje is terwijl het net zoals de meeste plaatsen op Kreta wel helemaal afgestemd is op het toerisme. De meeste toeristen die naar Koutouloufari gaan willen namelijk graag een rustige vakantie, maar toch ook de mogelijkheden om een of meerdere avonden even lekker los te gaan op een van de vele feesten en festivals die bijvoorbeeld op Chersonissos gehouden worden.

Wat is hier allemaal te beleven?

Zoals gezegd is Koutouloufari een klein plaatsje iets verder van de kust van Kreta en ligt tegen de berg Charakas aan. Het dorpje wordt gekenmerkt door de typische Kretenzische stijl met vele smalle straatjes en steegjes, maar ook vele leuke restaurantjes en cafe’s. Ondanks dat hier veel toeristen verblijven heb je hier bij lange na niet het gevoel dat je in het massa toerisme gebied zit. Doordat je maar een aantal kilometer van de grotere badplaatsen afzit kan je voor een paar euro de taxi pakken naar de mooie zandstranden, het drukkere uitgaansleven of gewoon lekker shoppen. Er wordt vaak voor een verblijf in Koutouloufari gekozen als je wat meer tot rust wil komen, en niet ’s nachts wakker wilt liggen van de vele stappende jongeren.

Verder is in de omgeving van Koutouloufari ook nog genoeg andere dingen te doen, u kunt natuurlijk genieten van de prachtige omgeving waar dit dorpje gevestigd is, je kunt namelijk lekker op afstand uitkijken over de zee, een wandeling maken door de bergen welke gekenmerkt wordt door vele olijfbomen. Tevens kunt u met de taxi een kijkje nemen bij de opgravingen van Knossos of lekker shoppen in Heraklion.

Hotels en appartementen

Het aanbod aan hotels en appartementen is niet zo groot als bij de grotere badplaatsen, maar alle hotels en appartementen die u hier terug kunt vinden zijn eigenlijk allemaal op 1 ding gericht en dat is een rust en relax vakantie. Tevens wordt de Nederlandse taal hier goed beheerst over het algemeen mede doordat deze plaats veel geboekt wordt door Nederlanders die tot rust willen komen en toch dichtbij een Chersonissos willen zitten.