GouvesEen nog onontdekte badplaats op Kreta wordt wel eens gezegd. Het is namelijk gelegen aan een prachtig zandstrand en ligt op nog geen 10 minuten van Chersonissos af, het grote verschil tussen deze 2 is dat Gouves een (nog) hele rustige badplaats is. Het toerisme in Gouves begint de laatste jaren langzaam wel te groeien, maar doordat ook op Kreta de crisis aanwezig is (geweest) heeft Gouves hier wel achterstand mee opgelopen waardoor er nog veel onafgemaakt hotels zijn. De badplaats Gouves wordt door de mensen op Kreta ook wel Kato Gouves genoemd (wat beneden bij de stranden betekend) dit komt omdat het strand dorpje eigenlijk speciaal voor de toeristen gebouwd is en het eigenlijke Gouves wat hoger gelegen is tegen de bergen aan (deze wordt dan Pano Gouves genoemd). Gouves is een badplaats welke wij vooral aanraden aan ouders met (jonge) kinderen omdat vooral het zandstrand mooi verzorgd is en rustig naar beneden de zee in loopt en over het algemeen er geen tot weinig stroming staat.

Wat is er te doen in Gouves?

Er is zeker genoeg te doen in Gouves en de omgeving, want ondanks dat het niet zo massaal is als andere plaatsen op Kreta kunt u ook in Gouves lekker gaan shoppen bij een van de talloze winkeltjes die langs de winkelstraat en boulevard gevestigd zijn. Tevens zijn er veel leuke eettentjes en terrasjes. Het enige wat ontbreekt in Gouves zijn echte uitgaansgelegenheden, maar ja met 10 min in de bus ben je in Chersonissos voor nog geen 2,- dus als je dit graag zou willen doen ben je er ook zo.

Verder ligt Gouves nog geen 20 minuten van Heraklion, de winkelstad van Kreta maar ook een stad voor degene die wat meer van cultuur vakanties houden. Want u vindt hier o.a. het Archeologisch museum Heraklion terug welke u weer kunt combineren met een bezoekje bij de opgravingen van Knossos wat ook in de buurt ligt. Tevens zijn er prachtige wandelingen in de omgeving mogelijk als u hier van houdt.

Hotels en appartementen

Doordat Gouves een mooie badplaats is met een prachtig zandstrand zijn er ook vele mooie hotels te boeken in Gouves. Hieronder hebben we voor u een overzicht neergezet van de mooiste hotels, maar ook appartementen kunt u hier terug vinden als u toch wat meer op uzelf gewezen wilt zijn. De meeste hotels en appartementen zijn de laatste jaren open gegaan waardoor het er modern en goed verzorgd uitziet.