Vliegveld kreta

vliegveld KretaHet prachtige eiland Kreta kunt u met het vliegtuig of boot bereiken. Kreta heeft 2 luchthavens namelijk Heraklion en de luchthaven van Chania. Kies een vliegveld die dicht bij uw accommodatie gelegen is zodat u niet lang hoeft te reizen vanaf het vliegveld. U kunt naar Kreta vliegen vanuit Amsterdam en Eindhoven maar ook net over de grens, het is maar net welk vliegveld dicht bij u huis te vinden is. Wanneer u een vakantie naar Kreta boekt zit er bijna altijd een vliegreis bij inbegrepen maar wij adviseren dit natuurlijk goed te controleren voordat u de boeking plaatst.

Wanneer u een vakantie boekt wordt er bijna altijd rekening gehouden met de ligging van uw hotel zodat u het dichtstbijzijnde vliegveld treft en dus geen lange busreis hoeft te maken. Zo’n 4/5 van de passagiers naar Kreta komen aan op vliegveld Heraklion, de overige 1/5 deel komt aan op Chania. Totaal komen er rond de 6 miljoen toeristen naar Kreta per jaar. Wij hopen dat u een fijne vakantie zult hebben en dat de vliegreis goed is verlopen.

 

Unieke vakanties, weg van de massa

Kreta, de grootste van de Griekse eilanden, is een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld. Het eiland biedt prachtige stranden, historische bezienswaardigheden, authentieke dorpen en uitstekende keuken. Een van de belangrijkste manieren om Kreta te bereiken, is via het vliegveld van Heraklion, ook wel bekend als “Nikos Kazantzakis” airport. Het vliegveld van Heraklion, genoemd naar de bekende Griekse schrijver, is gelegen in de buurt van de hoofdstad van Kreta, Heraklion. Het is een van de drukste luchthavens van Griekenland en biedt verbindingen met veel steden in Europa, evenals met andere Griekse eilanden. Er zijn ook verbindingen met andere landen zoals Turkije, Egypte en Israël.

Vliegveld Heraklion terminals

Het vliegveld van Heraklion heeft twee terminals, waarvan de meeste vluchten via terminal 1 gaan. De terminal beschikt over een aantal faciliteiten, waaronder winkels, restaurants, bars en geldautomaten. Er is ook een aantal diensten voor reizigers met beperkte mobiliteit, zoals rolstoelgebruikers en geleidehonden.

Vervoer vanaf het vliegveld

Vanaf het vliegveld van Heraklion is het gemakkelijk om verder te reizen naar de rest van het eiland. Er zijn tal van vervoersmogelijkheden, waaronder bussen, treinen, taxi’s en huurauto’s. Veel hotels en resorts bieden ook shuttle-diensten voor hun gasten.

Er zijn ook andere vliegvelden op Kreta, zoals Chania en Sitia, maar Heraklion is de grootste en meest populaire optie voor reizigers. Het vliegveld van Heraklion biedt een gemakkelijke toegang tot het eiland en de vele attracties die Kreta te bieden heeft.

Het vliegveld van Heraklion, ook wel bekend als “Nikos Kazantzakis” airport, is de belangrijkste luchthaven van Kreta. Het is gelegen in de buurt van de hoofdstad Heraklion en biedt verbindingen met vele steden in Europa en andere landen. Het vliegveld beschikt over verschillende faciliteiten en vervoersmogelijkheden om verder te reizen naar de rest van het eiland. Kreta is een populaire bestemming met veel te bieden, en het vliegveld van Heraklion is een gemakkelijke manier om er te komen.

Vliegveld Heraklion

Vliegveld Heraklion

Het vliegveld Heraklion gelegen in Kreta vervoert zo’n 5,5 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven van Heraklion draait vooral in de zomermaanden drukke dagen met de vele toeristen. Wanneer u een vakantie naar Kreta heeft geboekt komt u voor 90% zeker aan op het Heraklion vliegveld en zult u vanuit daar naar uw bestemming worden vervoerd per bus of taxi. Er vertrekken vluchten naar Heraklion van Amsterdam en Eindhoven dus u kunt vanuit het Noord en Zuiden van Nederland gemakkelijk afreizen naar deze prachtige vakantie bestemming.

Heraklion International Airport is het belangrijkste vliegveld op Kreta. Zo’n 90% van alle toeristen komt daar aan op het Griekse eiland, de andere 10% landt op Chania. Op het derde vliegveld van Kreta, Sitia, landen alleen nationale vluchten. Heraklion opende haar deuren in maart 1939 en bestond uit niet veel meer dan wat agrarische grond met een landingsbaan, maar sloot door de Tweede Wereldoorlog haar deuren tot de herfst van 1946. De afgelopen tientallen jaren is het vliegveld steeds een beetje uitgebreid, maar toch bleef de drukte toenemen. Bezoekers staan nu vaak uren in de rij en er is dus vraag naar meer ruimte en vluchten. Er zijn plannen gemaakt om een nieuw vliegveld op praktisch dezelfde plek te bouwen die aan deze vraag kan voldoen, die momenteel worden uitgewerkt.

Vanaf de zomer in 2015 moet het nieuwe Heraklion International Airport klaar zijn, om jaarlijks tussen de 5 en 10 miljoen passagiers te vervoeren (tegenover 5,5 miljoen nu). Het nieuwe vliegveld op Kreta ligt praktisch op dezelfde plek, maar zal van de naam Nikon Kazantzakis naar Kastelli veranderen. De kosten van het nieuwe Heraklion International Airport bedragen zo’n 1 miljard euro. De nieuwe luchthaven zal voorzien in alle behoeften, zoals voldoende horecavoorzieningen, winkels en een logische, duidelijke indeling. Wie er tijd voor heeft doet er ook goed aan om Heraklion zelf even te bezoeken.

De hoofdstad van Kreta heeft ongeveer 175.000 inwoners en er zijn diverse bezienswaardigheden de moeite waard om te bezoeken. Zoals het archeologisch museum, waar veel vondsten van de Minoïsche beschaving tentoongesteld staan. Verder zijn er veel gebouwen, of delen daarvan, die u op reis meenemen in de geschiedenis. Deze gaat namelijk terug tot zo’n 6500 jaar voor Christus. Een andere aanrader is een excursie naar Knossos, een stadje waar veel opgravingen uit de Minoïsche tijd zijn gedaan.

Als het vliegveld van Heraklion uw aankomstplaats is op Kreta kunt u na een hapje of drankje met de bus of taxi naar uw bestemmingsplaats afreizen. Vanaf Heraklion kunt u tevens van de veerdiensten gebruikmaken die naar bestemmingen zoals Rodos, Egypte of Thessaloniki varen.

Vliegveld Heraklion zorgt ervoor dat u zich gelijk thuis voelt op Kreta, of het eiland weer met een prettig gevoel verlaat.

Wanneer u naar Kreta op vakantie wilt kunt u natuurlijk losse vliegtickets boeken om vervolgens zelf een hotel, appartement of vakantiehuis te huren. U kunt uiteraard ook een gehele vakantie boeken via een van onze reis-partners.

kreta
Kreta
Logo
Shopping cart