Snorkelen op Kreta

Snorkelen op Kreta
Wanneer je op vakantie gaat naar Kreta, wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en beleven. Er valt op het eiland namelijk ontzettend veel te zien en te beleven, niet in de laatste plaats op het gebied van natuur. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien is de wondere wereld onder water. Juist tijdens een vakantie op Kreta kunt u ontzettend veel moois onder water zien dat veel mensen vergeten te bezichtigen. Dat kan door te snorkelen of te duiken op dit prachtige eiland. Er zijn tal van mogelijkheden om dit te doen, al is het natuurlijk wel belangrijk om op de juiste plaatsen te gaan snorkelen of duiken.

Gebieden snorkelen Kreta

Wist je dat je snorkelen een van de meest populaire activiteiten is op dit Griekse eiland? Veel mensen kennen Kreta alleen van feestvakanties en spectaculaire activiteiten, maar nog steeds wordt de onderwaterwereld rond het eiland gezien als een paradijs voor snorkelliefhebbers en duikers. Het is natuurlijk allereerst mogelijk om zelf te snorkelen rond het eiland. We adviseren je dan wel om de wat rustigere wateren op te zoeken. Vlakbij stranden waar veel mensen hun vakantie doorbrengen, kun je wel eens voor een verrassing komen te staan, maar over het algemeen is het er erg troebel doordat er zoveel mensen in het water zijn.

Wanneer je zelf gaat snorkelen is het bovendien verstandig om je vooraf te laten inlichten over de beste plaatsen en mogelijke gevaren.

Excursies Kreta

Doordat er zoveel verschillende plaatsen zijn waar er onder water van alles te zien valt, zijn er diverse snorkelexcursies op Kreta.

Natuurlijk zijn er de bekende hotspots zaols het Chrissi eiland waar je met de boot naar toe gaat, het strand van Kokkini of het Dia eiland. Je kunt ook met de plaatselijke bevolking meegaan. Deze excursies zijn wat minder commercieel, maar staan garant voor een bezoek aan bijzondere plaatsen met een prachtig zicht onder water. Let er overigens wel op dat snorkelen soms nog moeilijker is dan je denkt. Wanneer je nog nooit gesnorkeld hebt, is het verstandig om een les te nemen bij een van de duikscholen die op het eiland te vinden zijn. Zo kun je snel en eenvoudig leren snorkelen waardoor je optimaal kunt genieten van het onderwaterleven.

Wat valt er te zien?

Natuurlijk ben je benieuwd naar wat er allemaal te zien valt onder water. Het landschap is allereerst prachtig, met de meest bijzondere riffen en een onvoorspelbaar bodemverloop. Er zwemmen in het water rond het eiland ontzettend veel verschillende vissen met de meest bijzondere kenmerken. Je zult echter niet alleen vissen, maar ook vele andere soorten vreemde wezens tegenkomen wanneer je gaat snorkelen op Kreta.

Vervelen zal het in ieder geval niet snel, want elke keer dat je gaat snorkelen zul je weer nieuwe planten en dieren tegenkomen.

Beleef de dag van je leven!

Dankzij het feit dat verschillende organisaties nauw samenwerken op Kreta, is het nu mogelijk om het snorkelen te combineren met enkele andere activiteiten. Zo kun je een geheel verzorgde dag boeken, waarbij je eerst op een plaatselijke duikschool les krijgt in snorkelen om vervolgens een prachtige boottocht te maken naar een mooie locatie. Hier kun je vervolgens zelfstandig of onder begeleiding gaan snorkelen en alles onder water eens op je gemakje bekijken. Door de tips van de begeleiders zul je niet snel bijzondere dingen missen. Na het snorkelen kun je voldaan genieten van een drankje en een heerlijke barbecue op een afgelegen eiland. Dit is slechts een van de vele mogelijkheden om snorkelen te combineren met andere activiteiten.

Duiken

Wanneer je aan snorkelen denkt, komt je natuurlijk automatisch uit bij duiken. Duiken is echter behoorlijk anders dan snorkelen. Niet alleen vereist het een totaal andere techniek; doordat je veel dieper gaat, zie je ook een totaal andere wereld dan bij snorkelen. Wanneer je na het snorkelen nieuwsgierig geworden bent naar de rest van de onderwaterwereld en naar wat er zich nog dieper in het water afspeelt, kun je gerust ook mee met een van de duikexcursies die er op het eiland georganiseerd worden. Ook op het gebied van duiken wordt er namelijk van alles georganiseerd: van lessen tot complete dagtrips.

kreta
Kreta
Logo
Shopping cart