AanbiederInformatieAanbiedingen
eliza-was-hereBijzondere plekjes op Kreta voor jou uitgekozenNaar aanbiedingen
karin-choiceSpeciaal uitgekozen locatiesNaar aanbiedingen
Sunrise-Village-Hotel-Kreta-1Last minute aanbodNaar aanbiedingen
Tui kretaTUI Kreta vakantiesNaar aanbiedingen
corendon kretaCompleet verzorgde pakketreizenNaar aanbiedingen

Mirtos is een rustig klein dorpje aan de zuid kant van Kreta en ligt ver weg van de drukke badplaatsen als een Malia en Chersonissos. Het is een plaatsje met zo’n 700 inwoners en er netjes en verzorgd bij ligt. Het is geen plaatsje met vele hotels en appartementen, maar toch is het een leuk plaatsje om eens aan te doen als u op Kreta bent, omdat het massa toerisme hier niet echt aanwezig is. Mirtos heeft toch zeker wel wat te bieden met een eigen boulevard en natuurlijk diverse restaurants is het een leuke plaats om een hapje te eten. Door de ligging van Mirtos is het eigenlijk het hele jaar heerlijk toeven, tijdens de warme periodes staat er eigenlijk altijd wel een koel briesje vanaf zee, waardoor ondanks de hitte je toch verkoeling hebt. Tevens wordt het in de winterse periode ook nooit echt koud, en zal het er nog steeds rond de 20 graden zijn. Door het subtropische klimaat want rond Mirtos hangt is het een unieke plaats op Kreta, dit komt mede door de ligging achter het Dikti gebergte.

Algemene informatie

Doordat Mirtos niet bekend staat om zijn massa toerisme en uitgebreide faciliteiten is het nog steeds heerlijk toeven. Er ligt een mooi strand bij het dorpje volledig verzorgd met strandbedden en parasols en tevens is er een leuke boulevard aanwezig en natuurlijk vele traditionele Griekse restaurants. Het grote voor van een rustig plaatsje is dat je ook echt tot rust kan komen en kunt genieten van alles, en ondanks dat het allemaal wat kleinschaliger is, is het nog steeds een gezellig plaatsje om in ieder geval een dagje langs te gaan. In de omgeving van Mirtos is tevens genoeg te bewonderen en ook in Mirtos is een klein museum aanwezig die het verhaal verteld van dit kleine plaatsje, die vooral ook tijdens de tweede wereld oorlog geleden heeft.

mirtosNuttige tips

Als u niet op zoek bent naar leuke uitgaanstenten, vele winkeltjes en uitgestrekte boulevards met alles erop en eraan, maar juist op zoek bent naar rust en een beetje meer traditioneel Kreta dan is Mirtos een van de plaatsjes voor u. Het is een rustig klein plaatsje met toch alles erop en eraan. In de buurt kunt u mooie wandelingen maken, en natuurlijk ook genieten van de mooie stranden die u ook hier terugvind. Het plaatsje Mirtos heeft met zijn 700 inwoners een gemoedelijke sfeer en als u hier ’s avonds rondloopt zijn de lokale bewoners allemaal net zo aardig waardoor u zich hier makkelijk thuis kunt voelen.

Qua bezienswaardigheden heeft Mirtos zelf niet veel te bieden, maar in de directe omgeving is toch genoeg te doen. Denk hierbij aan een bezoekje aan een van de schilderachtige bergdorpjes in het achterland, maar ook Sarakinaskloof is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Door deze kloof loopt de rivier Psoriaris welke tijdens de zomer grotendeels opgedroogd is. Tevens liggen de opgravingen van Festos maar ook Matala vrij dichtbij zodat u in de omgeving van Mirtos zeker genoeg kunt beleven om een aantal dagen door te brengen.

Hotels

Er zijn hotels en appartementen aanwezig op Mirtos welke natuurlijk te boeken zijn, maar doordat het aanbod klein is, is het wel aan te raden om zo snel mogelijk te boeken. Mirtos is misschien niet de plek waar u heel uw vakantie wilt zitten, maar als u met de auto op Kreta rond gaat rijden is een tussenstop met 1 of meerdere overnachtingen zeker een aanrader. De hotels zijn over het algemeen netjes verzorgd en net zoals in het plaatsje Mirtos zelf is de sfeer heel gemoedelijk. Geen stress of massa toerisme in Mirtos, maar rust en relax doen zijn de toverwoorden. En net zoals op heel Kreta kunt u zowel in de hotels als in de restaurantjes in de omgeving heerlijk genieten van de Griekse keuken.