Bezienswaardigheden Kreta

Het eiland Kreta is het grootste en tegelijk ook het meest bezochte eiland van Griekenland. Dit komt mede door de prachtige omgeving en het heerlijke klimaat, de prachtige strandkusten en ook het rijke cultuurgoed wat Kreta te bieden heeft. Jaarlijks trekt Kreta hierdoor miljoenen toeristen, waarbij de een komt voor de prachtige badplaatsen met uitgaansgelegenheden en de ander een auto huurt om het eiland eens goed te ontdekken. Zeker als u Kreta echt wilt ontdekken en alle Kreta bezienswaardigheden op het gehele eiland wilt zien en bestuderen dan is het raadzaam om een lange vakantie hiernaar te boeken. Om u een impressie te geven welke bezienswaardigheden Kreta te bieden heeft hebben we voor u de belangrijkste en bekendste op een rijtje gezet.

kreta bezienswaardigheden1. Knossós

Een van de mooiste en oudste bolwerken van Griekenland was waarschijnlijk Knossos. Het is het paleis geweest waarschijnlijk van de beroemde koning Minos van het tijdperk dat Kreta een machtig rijk herbergde, namelijk het Minöische tijdperk. Het paleis is rond de 19e eeuw ontdekt en was helaas al aardig afgebroken doordat de stenen hiervan werden gebruikt bij nieuwbouw door omliggende bewoners, maar doordat uiteindelijk een archeoloog besloot om toch eens te kijken wat hier nou echt voor een gebouw had gestaan is het Paleis ontdekt. Het paleis bij Knossos is waarschijnlijk al zo’n 4000 jaar oud en is tegenwoordig helemaal uitgegraven en grotendeels weer opgebouwd.

Het hele gebied van Knossos en de opgravingen inclusief reconstructies is zo’n 22 vierkante kilometer groot en doordat hier zoveel tijd, geld en energie in gestoken is staat dit voor de cultuur liefhebber zeker op 1 om eens te bezoeken. Zeker een aanrader dus om als u naar Kreta gaat hier eens een dag naartoe te gaan.

bezienswaardigheden-kreta-22. Archeologisch Museum van Heraklion

Het grootste en mooiste museum van Kreta is het museum in Heraklion. Het museum heeft de grootste en vooral ook mooiste collectie Minoïsche kunst, cultuur en informatie over deze periode van heel Griekenland. Waar het museum in het verleden een typische museum was waar wel alle kunst stond, maar d.m.v. saaie zalen en simpele verlichting is het tegenwoordig een echt modern museum geworden.

Er staan in Griekenland en ook op Kreta diverse musea, maar het Archeologische museum van Heraklion is zeker een echte aanrader om te bezoeken. Niet alleen door hun grote collectie en duidelijke complete informatie, maar ook omdat de prijs niet te hoog is en ook uitstekend te combineren is met de stad Knossos. Misschien is het teveel van het goede om alles in 1 dag te doen, maar qua bezienswaardigheid is dit museum ook zeker een aanrader.

bezienswaardigheden-kreta-33. Samaría Kloof

Voor de natuurliefhebber en voor de wandelaars is Kreta ook zeker een aanrader. Door de historie van het eiland en het vulkanische gebied kent Kreta vele kloven. De Samaría Kloof is hiervan de bekendste omdat deze naast dat het de grootste kloof is van het eiland tevens ook een kloof is die heel goed begaanbaar is voor de wandelaars. De kloof wordt door veel toeristen bezocht dus voor een rustige wandeling moet u hier eigenlijk niet naartoe gaan, tenzij u heel vroeg ter plekke bent of buiten de toeristische periode Kreta bezoekt.

Wij zouden een bezoek aan de Samaria kloof dan ook zeker aanraden, en als u dit in de planning heeft staan om tijdens uw vakantie lekker te gaan wandelen dan zouden wij u ook aanraden om goede wandelschoenen mee te nemen, want dat is zeker een pré. De standaard wandeling die u hier kunt doen is namelijk zo’n 17 km lang en voor de gemiddelde wandelaar bent u hier wel zo’n 5-8 uur mee bezig. Dus voor een lekker dagje wandelen zouden we u deze wandeling door de Samaria kloof ook zeker aanraden, na het wandelen kunt u lekker genieten op een terrasje met een heerlijke versnapering.

4. Spinalonga – Het historische eiland voor de kust van Kreta

Een van de grotere bezienswaardigheden op Kreta ligt eigenlijk voor Kreta namelijk op het eiland Spinalonga. Het eiland is lang geleden bewoond geweest en ook de plaats geweest van een indrukwekkend fort wat tegenwoordig een belangrijke toeristische trekpleister is geworden op Kreta zelf. Tevens is de geschiedenis van het eilandje kort gezegd boeiend, waardoor het zeker de moeite waard is om eens te bezoeken als u naar Kreta gaat. In de jaren van 1900 t/m 1970 is de bestemming van Spinalonga een hele tijd wat anders geweest, het was namelijk de plaats waar je heen gestuurd werd als je melaats was, en tevens heeft dit eiland de status gekregen van laatst gesloten leprakolonie. Kortom u vindt hier van alles terug over de geschiedenis van dit eiland, wat er zich allemaal afgespeeld heeft en tevens is een bezoekje aan het eeuwenoude fort zeker de moeite waard, ook zijn er vele excursies te boeken waarbij u meerdere bezienswaardigheden in een trip kunt bekijken, dat is dus zeker aan te raden! Kreta bezienswaardigheden trips/tours kunt u gemakkelijk ter plaatse boeken via uw touroperator, bekijk ook de Sunweb actiecode 2015!

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

 

kreta
Kreta
Logo
Shopping cart