stranden-kretaOp Kreta vind u de mooiste stranden terug en dat zijn er nogal wat. Voor de echte zon en strand liefhebber is Kreta dan ook per uitstek de plek waar u lekker kunt genieten van een mooie strandwandeling rond zonsondergang langs de kust, of gewoon met een cocktailtje genieten op uw strandbedje van de zon en zee. U vindt op Kreta diverse soorten stranden terug, waarbij de zandstranden ontzettend populair zijn en dit mede ook komt doordat op de meeste stranden op Kreta er regelmatig schoongemaakt wordt en ze hierdoor er netjes en verzorgd uitzien. Houdt u meer van rust en maakt het u niet uit of u nu lekker geniet aan een zandstrand of een zand kiezelstrand dan kunt u het beste in de omgeving van Kolimbari genieten van de rust en de stranden. Doordat deze stranden minder populair zijn maar eigenlijk net zo mooi kunt u hier meer genieten van de rust en de schoonheid van de omgeving.

De mooiste stranden van Kreta

We hebben voor u de mooiste stranden van Kreta voor u op een rijtje gezet, hierbij zitten een paar echte toppers. Maar aan welk strand u op Kreta ook gaat toeven, een gegarandeerde top vakantie gaat u wel hebben door het mooie warme klimaat van dit mediterraan gebied en is het bijna het hele jaar door gewoonweg heerlijk. Zoals gezegd zijn de meeste populaire stranden goed onderhouden en worden ze regelmatig schoongemaakt, tevens kunt u op veel plekken ook een strandbedje huren zodat het helemaal relax wordt. Komt u meer voor de natuurschoon dan kent Kreta ook vele baaien met mooie zand/kiezelstrandjes waar u wat meer kunt genieten van de rust, dus eigenlijk is er voor ieder wat wils, de kustlijn is erg lang omdat het een groot eiland is, wij raden dan ook zeker aan om een auto te huren en het eiland te verkennen per auto, er zijn genoeg stranden die u kunt bezoeken tijdens uw reis door Kreta.

Falassarna strand (Chania)

falassarna-strandHet strand van Falassarna is een van de populairste stranden, zo niet het populairste strand op Kreta. Falassarna zelf ligt in het district van Chania en staat tevens bekend om zijn grote beachparty’s in de zomer. Recent is het strand van Falassarna tevens uitgeroepen tot het mooiste strand van Kreta. Dit komt mede doordat het strand goed schoon gehouden en onderhouden wordt en met zijn mooie goudkleurige zandstranden en het heldere water van de Middellandse zee is het prachtig. Het water is hier op Kreta zo helder dat zelfs als je tot je middel in het water staat je nog steeds je voeten onder water kan zien. Door de ligging van het strand en de voorzieningen die eromheen gebouwd staan is het een perfect strand om je vakantie aan door te brengen. En het strand is niet alleen prachtig overdag als de zon schijnt, maar het is zeker ook aan te raden om het strand eens te bezoeken bij zonsondergang, het kleurrijke schouwspel en de omgeving is zeker een aanrader om een keer een avond te bewonderen.

Bali Strand

De stranden van Bali ook wel Bali strand genoemd hebben hun naam te danken aan het feit dat ze veel lijken op de stranden van het eiland Bali Indonesië. Eigenlijk zijn het 3 stranden aan elkaar geschakeld en gescheiden door hoge rotsen.  Het dorp Bali waarbij de stranden horen is eigenlijk een verzameling van oude dorpjes en ligt zo’n 45 km van de hoofdstad van Kreta. De stranden van Bali kunt u op diverse manieren ontdekken, wat heel populair is, is het snorkelen dit mede omdat de meest kleurrijke vissen in dit deel van Kreta terug te vinden zijn, maar door het heldere water kunt u veel vissen ook vanuit een boot en/of waterfiets terug zien. Hierdoor is het huren van een waterfiets ook zeker een aanrader. Als laatste als u komt om te zwemmen kunt u het beste naar het Bali strand “Paradise Cove” gaan, dit is een mooi zand strand waarbij u door de ligging heerlijk kunt genieten van de zon, zee en strand.

Elafonisi Strand

Een mooi natuurschoon strand welke bijna wit/roze lijkt en kilometers uitgestrekt ligt is het strand van Elafonisi. Elafonisi is een klein eilandje vlak voor de kust van Kreta en door het langzaam aflopende strand is het de plek om met Kinderen naartoe te gaan. Door de eb en vloed getij worden door de voornamelijk rode en roze schelpen die hier aanspoelen de stranden bijna roze, dit geeft een heel mooi effect. Tevens is de ligging van de stranden van Elafonisi bijna perfect. Doordat o.a. het water aan de kustlijn ondiep is, kunt u al vroeg in het seizoen al heerlijk genieten van een goede watertemperatuur. Deze omgeving staat ook bekend onder de surf en kite liefhebbers, want zodra de wind opsteekt kunt u hier heerlijk surfen, alleen dan is het niet meer aan te raden om aan het strand te liggen. Dit omdat het zand heel fijnkorrelig is en het opwaaiende zand alle kanten opvliegt.

Kedrodasos strand

Het strand bij Kedrodasos staat bekend om zijn rust. Door het groeiende toerisme op Kreta zijn veel standen druk bezocht, maar het strand bij Kedrodasos is een nog relatief rustig strand. Dit komt mede doordat er geen tot weinig voorzieningen aanwezig zijn, dus als u naar dit strand gaat is het raadzaam om eten en drinken mee te nemen. Net zoals eigenlijk alle stranden op Kreta bestaat ook dit strand uit mooi fijnkorrelig wit zand en zijn prachtige omgeving. Doordat het strand niet voorzien is van de typische toeristische voorzieningen en doordat de ligging wat meer verstopt is dan de populaire stranden van Kreta is het strand ook populair voor naturisten.

Bij deze hebben we voor u de mooiste stranden van Kreta voor u op een rijtje gezet. Als conclusie kunnen wij wel trekken dat het bijna niet uitmaakt welk strand op Kreta u kiest, want elk strand is eigenlijk heerlijk om aan te liggen of een lekkere strandwandeling op te maken. Wij kiezen op dit moment voor Elafonisi beach als mooiste strand op Kreta en het strand van Falassarna als beste bestemming voor de jonge toerist die alleen wilt luieren.