kreta-2
Milatos is een klein dorpje dat in het noordoosten van Kreta ligt. Het wordt vooral gekenmerkt door de tweedeling: Het ene deel ligt aan de Middellandse zeekust en het andere deel ligt een kleine 2 km hier vandaan in het achterland. Vooral de zeekant van Milatos is populair bij toeristen en dit komt mede door het mooie rustige strand wat hieraan verbonden ligt. Dat strand ligt wel op een stukje lopen van het plaatsje zelf. Milatos heeft in een ver verleden ook een rijke geschiedenis, het verhaal gaat zelfs dat de stad Milete in Turkije door inwoners van Milatos ooit opgericht is. De omgeving van Milatos kenmerkt zich door velden met olijfbomen en een prachtige natuur.

Algemene tips Milatos

Als u houdt van een rustige vakantie en vooral niet van massatoerisme is Milatos the place to be. Het is een rustig plaatsje met relatief weinig inwoners. U kunt in deze badplaats genieten van een leuke boulevard met diverse winkeltjes en tavernes. Voor het uitgaan en stapleven moet u niet in Milatos zijn, maar voor het rustige genieten is het hier heerlijk toeven. Als u in Milatos bent is het ook zeker een aanrader om de beroemde Milatos grot te bezoeken. Het verhaal achter deze grot is er wel een in de categorie tragedie aangezien meer dan 3000 Grieken hier de dood vonden door toedoen van de Turken.

Het mooie van verblijven in Milatos is dus u hier heerlijk kunt genieten van de Griekse cultuur en de rust. Echter u kunt ook Milatos als uitvalsbasis gebruiken. Een auto huren op Griekenland kan praktisch overal en dan bent u ook snel ter plaatse. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van een van de vele excursies die op Kreta aangeboden worden.

Verblijven in Milatos

Ondanks het feit dat Milatos een klein dorpje is zijn er wel een aantal hotels te vinden. Mede doordat er geen massatoerisme aanwezig is zijn de grote hotelketens hier niet vertegenwoordigd. Het betreft hier mooie, nette en kleine (familie)hotels. Wilt u toch wat meer beleven dan kunt u beter kijken in Chersonissos of Malia.

Op loopafstand van Milatos vindt u het plaatsje Sisi dat wat meer bekend staat om zijn mooie grote zandstranden. De stranden van Sisi zijn dan ook een echte aanrader om minimaal een dagje naartoe te gaan.