Kokini Chani

Kokini Chani is een prachtige badplaats op Kreta die vooral populair is bij jonge gezinnen. Dit komt onder andere door de mooie zandstranden die geleidelijk aflopen in de zee, waardoor ze ideaal zijn voor kinderen. Hoewel Kokini Chani een redelijk groot dorp is met veel toerisme, heeft het niet de massale toeristische drukte zoals Chersonissos of Malia.

Een van de unieke kenmerken van Kokini Chani is de nabijheid van de opgravingen van de oude Minoïsche villa van Niros. Deze historische bezienswaardigheid is zeker een bezoek waard als je in de buurt bent. Naast de culturele attracties biedt Kokini Chani ook uitstekende accommodaties. Er zijn diverse prima hotels die comfortabel en gastvrij zijn. Dankzij de gunstige ligging van Kokini Chani kun je gemakkelijk uitstapjes maken naar andere delen van Kreta. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, vanuit Kokini Chani kun je alle kanten op.

Last minute vakanties naar Kokini Chani

Wat is er allemaal te doen in Koko Chani?

Doordat Kokini Chani mooi gelegen is aan de kust van Kreta is, is natuurlijk het strand een optie voor velen, maar er is nog veel meer te doen. Het dorpje zelf heeft vele leuke en gezellige restaurantjes en winkeltjes en om een een of andere reden heerst er een hele ontspannen en gezellige sfeer als u door de straatjes loopt. Zeker in het hoogseizoen lopen er genoeg toeristen rond, maar u heeft geen moment het gevoel dat u in het massa toerisme rondloopt. Verder is in de directe omgeving de opgravingen van de Minoïsche villa te bewonderen.

Als u meer wilt doen/zien wees dan niet getreurd, want door de centrale liggen van Kokini Chani kom u aan niets tekort, want op nog geen 13 kilometer vind u al de hoofdstad Heraklion terug welke vooral bekend is onder de toeristen als de winkelstad, maar ook de opgravingen van Knosos en diverse musea vindt u in deze omgeving terug. Voor de jongeren onder ons zijn de badplaatsen Cherso en Malia ook met gemak te rijden per bus of taxi (welke niet duur zijn op Kreta). Dus eigenlijk zit u op Kokini Chani overal dichtbij en toch net ver genoeg overal af zodat u een meer rust/relax vakantie kunt houden.

Chania kreta

Chania kreta

Nog meer tips voor Kokini Chani?

De tips om in de omgeving van Kokini Chani te doen zijn….. Eigenlijk teveel om op te noemen. Je kunt hier namelijk eigenlijk van alles ondernemen. Onze tip is wel om als u een beetje ondernemend bent om een auto te gaan huren. Ondanks dat je in de direct omgeving van deze plaats van alles kunt ondernemen ben je vaak wel afhankelijk van georganiseerde busreizen en combi’s. Dit is misschien leuk voor een keertje, maar zeker als je wat meer van Kreta wilt gaan ontdekken is een huurauto zeker wel een goede optie. De prijzen hiervan vallen mee als u deze van tevoren huurt. Daarnaast is het vooral genieten. Genieten van de rust welke rondom Kokini Chani heerst ook al gaat u midden in het hoogseizoen hier naartoe op vakantie.

Hotels en appartementen

Kokini Chani is een mooie badplaats welke voorzien is van vele accomodaties. U kunt het zo gek niet verzinnen of het staat hier waardoor u een ruime keuze heeft uit diverse sterren hotels, appartementen, maar ook villa’s kunt u hier verkrijgen. Wij hebben voor u onderaan deze pagina een overzicht van de meest spectaculaire last minutes Kokini Chani en Kreta, hier vind u ook meer informatie terug over de diverse hotels en appartementen.

kreta
Kreta
Logo
Shopping cart