AanbiederInformatieAanbiedingen
sunweb-logo (1)Sunweb zomervakantiesNaar aanbiedingen
Tui kretaTUI Kreta vakantiesNaar aanbiedingen
corendon kretaCorendon GriekenlandNaar aanbiedingen
de jong intra kretaDe Jong Intra vakantiesNaar aanbiedingen

Matala is een plaatsje op Kreta welke vooral bekend staat om de krijtrotsen die bij het dorp aanwezig zijn en de daarbij horende holen. Deze holen werden in de tijd van de Minoïsche cultuur gebruikt als graftombes en daarvan is nog veel terug te vinden. Matala is vooral bekend geworden in de jaren 70 als zijnde een hippie dorp. Vele hippies vonden hier hun toevlucht en gebruikte de holen als verblijfsplaats totdat ze hiervan verdreven werden door de kerk en het militaire regime van toen der tijd. Tevens staat Matala bekend om zijn jaarlijks terugkerende beach event ook wel de Matala Beach Festival genoemd. Het is een heerlijke plaats op Kreta om te genieten van dit prachtige Griekse eiland. Er is namelijk van alles te beleven en je hebt een ruime keuze uit diverse accommodaties. Of je nu op zoek bent naar een budget appartement of lekker luxe hotel. Je vind het hier allemaal.

Beschikbare accommodaties Matala

Algemene informatie

Als u in Matala op bezoek gaat bij de holen zult u dit overdag moeten doen, ’s avonds worden deze afgesloten. Tijdens het hoogseizoen moet u een kleine vergoeding betalen om de holen te bezoeken, maar buiten het hoogseizoen kunt u deze gratis bezoeken. Matala is de laatste jaren enorm aan het groeien door het toerisme en is hierdoor flink aan het veranderen. O.a. de oude dorpskern is nu grotendeels auto vrij gemaakt en met vele toeristische winkels en leuke restaurantjes kunt u lekker van uw vakantie genieten in dit authentieke Griekse plaatsje met ook leuke uitgaansgelegenheden. Door de vele nieuwbouw van hotels en ook appartementen is er ook een steeds ruimer aanbod aan overnachtingsmogelijkheden.

matalaNuttige tips

Naast natuurlijk de krijtrotsen in de omgeving van Matala biedt dit plaatsje nog veel meer, u kunt namelijk op bezoek gaan bij de archeologische opgravingen van Festos, genieten van de stranden van Kalamaki of gewoon lekker shoppen bij de vele winkeltjes die Matala kent. Door de ligging aan de zuid kant van Kreta heeft u hier wel altijd te maken met een koel zee briesje die overwaait, maar het zorgt er wel voor dat in de hete zomermaanden het nog prima uit te houden is op het strand of natuurlijk lekker op een van de vele terrasjes die dit plaatsje u biedt.

Je vind hier geen bruisend nachtleven zoals een Malia of Chersonissos, maar ’s avonds een terrasje pakken kan hier prima. Het is hier gewoon iets kleinschaliger en het publiek is hier dan over het algemeen ook wat ouder.

Hotels

De hotels in Matala zijn in prima staat en de meeste zijn vrij recent gebouwd, wat als voordeel heeft dat eigenlijk alle hotels van alle gemakken voorzien zijn waaronder een zwembad, restaurants, (gratis) WIFI en noem het maar op. Tegenwoordig worden er nog steeds vele hotels bijgebouwd om het groeiende toerisme op Kreta en ook in Matala te kunnen bieden wat namelijk de meeste van u ook zoeken, namelijk een lekkere (luie) zonvakantie, met daarbij genietend van een prachtige omgeving. De hotels in Matala zijn heel divers, maar we raden u wel aan als u wilt gaan om snel te boeken aangezien het aanbod beperkt is vergeleken met de vraag hiernaar.