AanbiederInformatieAanbiedingen
sunweb-logo (1)Sunweb zomervakantiesNaar aanbiedingen
Tui kretaTUI Kreta vakantiesNaar aanbiedingen
corendon kretaCorendon GriekenlandNaar aanbiedingen
de jong intra kretaDe Jong Intra vakantiesNaar aanbiedingen

Chania is de tweede stad van Kreta qua grootte en inwoners. Het is een prachtige stad met een rijke cultuur en geschiedenis. Tot 1971 was Chania de hoofdstad van Kreta, maar door alle veranderingen en politiek is hier uiteindelijk verandering in gekomen. Door de rijke geschiedenis en mooie ligging van deze stad is het voor de toerist ook zeker een aanrader om deze eens te bezoeken en dit niet alleen voor de cultuur, want het heeft ook de beschikking over een mooi authentiek centrum en een prachtige haven waardoor een dagje weg naar Chania ook zeker een aanrader is.

Boek je vakantie naar Chania Kreta nu eenvoudig online. Hieronder vind u het actuele overzicht aan beschikbare accommodaties in Chania.

Algemene informatie

Zoals gezegd was Chania in het verleden de hoofdstad van Kreta en heeft het een rijke historie als het gaat om de overheersingen, vernietigingen en wederopbouw.  Chania werd in het verleden door de Osmanen uitgeroepen tot hoofdstad van Kreta en is dit ondanks de onafhankelijkheid van dit Osmaanse rijk begin 20e eeuw toch nog lang gebleven. Een van de kenmerken van deze stad is de burcht die boven alles uitsteekt in de haven, de bouw hiervan is eigenlijk pas echt begonnen toen de stad in handen was van de Venetianen welke er echt een kunstwerk van gemaakt hebben.

Door de rijke historie heeft Chania een mooi oud centrum met o.a. Turkse, Venetiaanse en Joodse wijken, verschillende architecturen en vele leuke winkeltjes en natuurlijk een prachtig havengebied. Tevens heeft het de beschikking over vele restaurantjes en andere horeca gelegenheden waardoor u hier heerlijk kunt toeven en kunt genieten.

Chania kreta

Chania kreta

Nuttige tips

Chania heeft ook vele bezienswaardigheden te bieden aan de toerist. Er zijn diverse musea te vinden waarvan het Archeologisch museum van Chania toch wel de mooiste is. Er zijn hier diverse schatten, schilderijen, vazen en nog veel meer van deze bijzonderheden terug te zien van het Minoïsche rijk van vroeger welke op Kreta aanwezig was. Tevens vindt u hier o.a. het scheepvaart museum terug, diverse archeologische opgravingen van gebouwen uit het verleden, byzantijnse gebouwen en architecturen en nog veel meer.

Tevens kent Chania vele leuke en gezellige restaurantjes en door de diverse cultuur invloeden zijn de keukens in deze stad ook heel divers en zeer aan te raden. Het is daarom ook zeker een aanrader om uw verblijf hier te boeken. Prachtige stad, vele bezienswaardigheden en een heerlijke vibe zorgen ervoor dat het hier goed verblijven is. Een vakantie hier naar toe boeken is kiezen voor heerlijk verblijven in een typische Middellandse zeestad met een rijke historie. Als u een auto erbij huurt bent u ook zo bij de bekende badplaatsen op Kreta, of lekker juist de binnenland van dit Griekse eiland. Genieten en ontdekken kan prima met Chania als uitvalsbasis.

Hotels

In het oude en mooie centrum van Chania vindt u diverse hotels terug, van kleine gezellige oude hotels tot en met de mooiste all inclusive 5 sterren resorts met alles erop en eraan. Door het grote aanbod aan hotels en ook appartementen vindt u bij een van onze partners vast wel een geschikte accommodatie, en als u net buiten het hoogseizoen wilt boeken dan zijn de prijzen van de hotels, resorts en vooral de appartementen heel betaalbaar. Aangezien deze mooie stad in het hartje van het Griekse eiland Kreta ligt zijn alle bezienswaardigheden van Kreta binnen handbereik wanneer u kiest voor een autovakantie.

Het fenomeen AirBNB en losse vakantiehuizen is ook prima te raadplegen. Los een ticket boeken en vervolgens een accommodatie vinden is tegenwoordig steeds meer in en ook een echte aanrader. Het is misschien lang niet altijd goedkoper, maar het zorgt er wel voor dat u op meer unieke locaties kunt verblijven. En geloof mij in deze plaats vind u een paar prachtige verblijven.

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb