Sissi

/Sissi
Sissi2015-12-07T11:37:07+01:00

sissiEen klein vissersdorpje niet ver van Milatos af is het wat meer bekende badplaatsje Sissi (of is het nou Sisi), de Grieken lijken het zelf niet altijd te weten want allebei de spellingen worden op Kreta gebruikt, maar ze wijzen allebei naar hetzelfde vissersdorpje aan de noordoost kust van Kreta. Sissi is de laatste jaren enorm gegroeid door het toerisme en dat is te merken, waar het een aantal jaar geleden nog een rustig vakantiedorpje was, begint het langzaam uit te groeien tot een echte typische badplaats op Kreta welke voorzien is van alle gemakken. Denk hierbij aan een mooie boulevard langs de haven, welke altijd al een echte bezienswaardigheid was. Maar door de ontwikkeling van deze boulevard zijn er ook vele winkeltjes, restaurants en leuke kroegjes/tavernes bijgekomen. Het is bij lange na geen 2e Chersonissos of Malia maar voor de toeristen die niet zo van stappen en uitgaan houden is dit zeker een goede keuze.

Algemene informatie en tips

De stranden van Sissi zelf zijn niet zo spectaculair om te bezoeken, dit komt omdat ze klein zijn. Wel netjes en dichtbij allerlei faciliteiten, maar doordat het niet zo groot is is het ook snel (te) druk. Maar gelukkig op loopafstand richting Milatos vindt u nog 3 mooie stranden, waarvan de eerst naar onze mening ook de mooiste is. Het is een paar minuten lopen, maar dan heeft u daar ook een mooi strand voor terug.

Verder is Sissi een vissersplaatsje en niet zomaar een, want door Sissi heen ligt met een slinger een schilderachtige haven vanwaar u allerlei leuke uitstapjes en excursies kunt ondernemen, maar vooral in de avond is het heerlijk genieten aan de haven van Sissie op een van de gezellige terrasjes of restaurantjes bij zonsondergang.

Hotels en verblijf Sissi

Sissi heeft diverse mooie hotels en pensions waar u heerlijk kunt genieten van uw welverdiende vakantie. De meeste hotels zijn pas de laatste jaren open gegaan waardoor eigenlijk alle hotels van alle moderne technieken en faciliteiten voorzien zijn die u van een hotel kunt verwachten. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare hotels in Sissi, of het nu voor 1 of 2 nachtjes is omdat u rond gaat trekken op Kreta of u wilt uw hele vakantie op een plaats blijven? Sissi is zeker een aanrader om uw vakantie te vieren.