AanbiederInformatieAanbiedingen
eliza-was-hereBijzondere plekjes op Kreta voor jou uitgekozenNaar aanbiedingen
karin-choiceSpeciaal uitgekozen locatiesNaar aanbiedingen
Sunrise-Village-Hotel-Kreta-1Last minute aanbodNaar aanbiedingen
Tui kretaTUI Kreta vakantiesNaar aanbiedingen
corendon kretaCompleet verzorgde pakketreizenNaar aanbiedingen

Rethymnon is een rustig stadje aan de kust van Kreta. De stad Rethymnon wordt gekenmerkt door een oude binnenstad ook wel Palia Poli genoemd welke opgebouwd is in de oudheid. Voornamelijk tijdens de Venetiaanse overheersing is de binnenstad verstevigd en opgebouwd. Hierdoor is tegenwoordig Rethymnon een leuke stad om te bezoeken omdat hier diverse architecturen gebruikt zijn, met daarbij de smalle steegjes, leuke winkeltjes, restaurantjes en andere diverse horeca gelegenheden kunt u hier gerust zichzelf een dag vermaken. Tevens zal voor de cultuurliefhebber hier ook genoeg te vinden zijn met de diverse musea en oude gebouwen die Rethymnon kenmerkt. Rethymnon is geen grote stad, maar door de leuke oude binnenstad en de oude haven is het een leuke stad om te bezoeken. Naast de oude haven kent de omgeving ook langzaam aflopende stranden waardoor dit de ideale bestemming is om met u kinderen vakantie te vieren.

Beschikbare accommodaties Rethymnon

Leuke weetjes

Het plaatsje Rethymnon ligt op het Griekse eiland Kreta. Het ligt in het noorden tussen de twee aanvliegroutes van het eiland, nl. Heraklion en Chania. Beide plaatsen liggen ongeveer een uur rijden van Rethymnon. Het plaatsje is een van de grootste toeristensteden van het eiland. De stad telt ongeveer 32.000 inwoners. De naam Rethymnon betekent letterlijk’ waterstroom’. Hoewel de stad werd gebouwd in de antieke tijd is het geen belangrijk Minoisch centrum geweest. Wel was de stad sterk genoeg om over een eigen munt te beschikken. Het schild van de stad heeft als afbeelding twee dolfijnen in een cirkel afkomstig van een van die munten.

Toen de Venetianen rond 1200 de stad hadden veroverd werd de stad verder gebouwd volgens de regels van de Venetiaanse architectuur. Dit is o.a.te zien aan een grote burcht en een Venetiaanse straat. Bovendien is er een prachtige Venetiaanse haven. De stad begon te groeien toen de Venetianen een tussenstation wilden tussen Heraklion en Chania. De oude stad is bijna geheel gebouwd door de Venetianen. Rethymnon is een van de best bewaarde oude steden van Kreta. Ook zijn invloeden te zien uit de Turkse tijd die na de Venetiaanse heerschappij begon toen in 1669 de Turken Kreta binnenvielen. Van deze overheersing zijn nog minaretten te zien en enkele mooie Turkse huizen in smalle straatjes.

Wat is er te zien in Rethymnon?

Rethymnon bezit over een historisch stadsdeel wat op een schiereiland ligt. Vanaf dat schiereiland ziet u de Venetiaanse burcht met zijn prachtige ligging. De oude stad bestaat uit een flink aantal straatjes en steegjes met gezellige winkeltjes en sfeervolle restaurantjes. Tevens ziet u een vijftal moskeeën. In de straatjes zijn kenmerken van verschillende tijdperken te zien. Er zijn ook een aantal gemeenschappelijke grote tuinen voor rustzoekers. In het prachtige haventje zijn talloze terrasjes waar u gezellig iets kunt drinken.

Aan de grens van het oude deel begint een breed zandstrand, dat zich uitstrekt over 16 kilometer naar het oosten. Dit zandstrand loopt heel geleidelijk af en is daardoor erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Bovendien is het zeewater hier kraakhelder. Langs het strand staan meerdere hotels. Dit alles maakt Rethymnon een van de meest bezochte badplaatsen van Kreta. De overgang naar Het nieuwe stadsdeel wordt gemarkeerd door een brede straat en een stadspark. Vanaf dit punt begint de nieuwbouw van Rethymnon. Op 5 juli wordt er in Rethymnon ieder jaar een wijnfestival gehouden en op 7 en 8 november is er de jaarlijkse herinnering aan de verwoesting van het Arkadi Klooster.

U ziet dat Rethymnon voor iedereen iets te bieden heeft: cultuur voor de liefhebbers, strand en zee voor de zonaanbidders en rust voor de rustzoekers, een geschikt plaatsje voor jong en oud dus!