AanbiederInformatieAanbiedingen
eliza-was-hereBijzondere plekjes op Kreta voor jou uitgekozenNaar aanbiedingen
karin-choiceSpeciaal uitgekozen locatiesNaar aanbiedingen
Sunrise-Village-Hotel-Kreta-1Last minute aanbodNaar aanbiedingen
Tui kretaTUI Kreta vakantiesNaar aanbiedingen
corendon kretaCompleet verzorgde pakketreizenNaar aanbiedingen

Sitia is een havenplaatsje in het Oosten op Kreta en is een voor toeristische begrippen nog een rustig plaatsje, hoewel hier de laatste jaren wel veel verandering in is gekomen door de komst in 2005 van een vliegveld. Hiervoor was Sitia per weg wel goed te bereiken, alleen met de auto was het vanaf de populaire plaatsen als Malia en Chersonissos nog wel een dikke 2,5 uur rijden voordat je eindelijk op je bestemming in Sitia was. Sitia is met zijn haven en de olijventeelt een van de belangrijkste plaatsjes in het Oosten van Kreta en tevens ook een vaste tussenstop van de veerboot van Iraklion naar de eilanden van Dodekanesos toe. Een heerlijke plaats om lekker te genieten van je vakantie op Kreta. Vind en boek uw vakantie naar Sitia nu eenvoudig online en bekijk het actuele aanbod hieronder.

Beschikbare accommodaties Sitia

sitiaAlgemene informatie

Sitia is misschien dan nog niet super bekend onder de toeristen, maar het is zeker een aanrader om hier eens naartoe te gaan of zelfs je hele vakantie door te brengen. Door de ligging in het Oosten van Kreta en de mooie zandstranden in deze omgeving is het prachtig om hier je vakantie door te brengen, en er is ook genoeg in de omgeving te bekijken waaronder de stad Vai, maar ook de straat van Kreta ligt hier om de hoek. Tevens heeft de stad ook een mooie boulevard met vele winkeltjes en tientallen terrasjes waar je heerlijk van je vakantie op Kreta kunt genieten.

Nuttige tips

Sitia zijn historie gaat ver terug in de tijd en heeft in zijn tijd al diverse verwoestingen meegemaakt en is zelfs een kleine 200 jaar onbewoond geweest. Een stukje van de historie vindt u terug in het fort Kazarma waar ook een museum in gevestigd is. Kazarma in Sitia is een van de weinig overeind staande gebouwen van de tijd dat de Venetianen aan de macht waren op Kreta. Het museum in combinatie met het archeologische museum is zeker de moeite van een bezoek waard. Tevens kunt u ook diverse activiteiten ondernemen in de omgeving van Sitia waarbij een bezoekje aan de stad Vai zeker niet overgeslagen moet worden.

Hotels

Het hotel en appartement aanbod in Sitia is elk jaar groeiende en doordat dit deel van Kreta nog niet vollop ontdekt is heeft u keuze genoeg uit diverse mooie hotels. U kunt vanaf uw hotel in Sitia natuurlijk een auto huren om de rest van Kreta te ontdekken, maar tevens is het openbaar vervoer vanaf hier ook goed geregeld dus u heeft keuze genoeg.