Malia

/Malia
Malia2018-11-09T13:38:14+01:00

MaliaMalia op Kreta is de badplaats van 2019 om lekker op vakantie te gaan, en de nieuwe Chersonissos van Kreta alleen dan groter, luxer en volgens kenners een stuk relaxer. Waar je namelijk in Chersonissos vele kleine barretjes, discotheken en andere uitgaansgelegenheden hebt is het in Malia allemaal wat ruimer opgezet en hierdoor wint deze plaats het qua populariteit steeds meer van de andere populaire badplaatsen op Kreta. De Engelsen hebben deze plaats jaren geleden al ontdekt, maar de Nederlanders ontdekken deze deelgemeente van Chersonissos ook steeds meer. Vorig jaar zagen en hoorde we al veel mensen over deze badplaats, maar in 2019 gaat dit de populairste badplaats van Kreta worden onder jongeren is de verwachting.

Geen krappe bedoeling met te volle clubs volgens velen, maar ruimte en gezelligheid. De sfeer in Malia word ook meer gezien als een relaxe sfeer en de prijzen zijn hier ook beter dan op Chersonissos. Als we kijken naar het vakantie aanbod voor Malia dan zien we dat er veel keuze is en dat de hotels en appartement hier ook scherp geprijsd zijn. De Griekse crisis lijkt aan deze plaats voorbij te gaan, en de stranden en exclusieve party’s zijn ook hier ideaal. Dus als je al een keer op vakantie geweest bent naar Kreta en je wilt nog een keer helemaal los gaan en luieren…. Dan is Malia the place to be in 2019!!!

Wat te doen in Malia?

Zoals gezegd is het uitgaan in Malia een stuk groter qua opzet dan in de andere badplaatsen op Kreta, met de grote discotheken als een Candy Club, Banana club, het prachtige Camelot Castle Club en de Apollo Club heb je een keuze uit diverse top discotheken waar regelmatig bekende DJ’s hun opwachting maken. Alle clubs en ook vele andere uitgaansgelegenheden liggen aan de strip. Deze boulevard in Malia is het verzamelpunt van vele leuke avonden, kroegentochten en feesten die hier gehouden worden.

Verder kan je overdag in Malia ook genoeg beleven en is alles binnen afzienbare tijd te bereiken. U kunt namelijk een vakantie naar Malia ook prima combineren met het stappen in Chersonissos aangezien deze badplaats maar iets verderop ligt. Maar je kunt natuurlijk ook een van de vele andere bezienswaardigheden van Kreta gaan bekijken, dit door zelf een auto te huren en erop uit te gaan of gebruik te maken van een van de vele jongeren excursies die hiervandaan vertrekken.

banana-maliaInformatie en tips over Malia

Malia is een klein dorpje op Kreta welke grenst aan de bekende steden als Chersonissos en Iraklion. Tot een aantal jaar geleden was het maar een klein dorpje met 1 pension, maar het dorpje is nu inmiddels enorm gegroeid door het toerisme dat er eigenlijk nu altijd wel wat te doen is. Vooral de mooie stranden zijn zeker heerlijk toeven naast leuke en talrijke restaurantjes en uitgaansgelegenheden die hier aanwezig zijn. Ook in de buurt van Malia zijn diverse Archeologische opgravingen terug te vinden uit het Minoïsche tijdperk, maar verder kent het plaatsje zelf in tegenstelling tot vele andere dorpen en steden op Kreta geen rijk verleden.

Wilt u lekker een zon, zee en feest vakantie dan is Malia zeker een topper. Met zijn super hotels, luxe appartementen en vooral ook betaalbare appartementen is het zeker een aanrader. Er zijn hier vele clubs, kroegen en danstenten terug te vinden waar altijd wel wat te beleven is en zeker tijdens het hoogseizoen kennen alle uitgaanstenten ruime openingstijden zodat je eens lekker kan gaan feesten. Verder zijn er vele excursies te boeken als u hier bent, denk hierbij aan een boottripje naar Spinalonga, een eiland vlak voor de kust van Malia waarop een indrukwekkend fort staat. Tevens was daar vroeger een leprakolonie gevestigd. Of u gaat gezellig op jeepsafari, diverse water activiteiten zijn er te doen en nog veel meer. Wilt u meer informatie hierover klik dan op een van de links hiernaast voor meer informatie over de diverse excursies die hier te boeken zijn.

Hotels

Zoals eerder ook al vermeld bestaat Malia voornamelijk uit veel hotels en appartementen die de laatste 20 jaar gebouwd zijn, hierdoor zijn de meeste hotels en appartementen van alle luxe voorzien die een modern hotel van tegenwoordig heeft. Je hebt al leuke 2 sterren hotels voor een mooi laag prijsje, maar ook de luxe 4 en 5 sterren hotels zijn zeer betaalbaar. Voor ons complete aanbod kunt u kijken bij een van onze partners via hun website. Tevens staat Malia bekend om zijn appartementencomplexen met daarbij als populairste appartementencomplex Theodosis. Malia Theodosis is de ultieme plek waar je lekker een luie strandvakantie kan houden, aangezien deze pal aan het mooie strand in Malia ligt.