Het is voor sommige mensen niet bekend wat een fly drive precies inhoudt. Zoals de naam eigenlijk al zegt, is het een combinatie. Je boekt een vlucht, maar ook meteen een huurauto en eventueel een hotel.

AanbiederInformatieAanbiedingen
sunnycarsGoedkoop auto huren op KretaNaar aanbiedingen
Europcar-Logo.svgAuto huren in EuropaNaar aanbiedingen
tui-carsTUI CarsNaar aanbiedingen

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

De hele reis is dus meteen geregeld! Vaak zijn dit soort pakketten vele malen goedkoper dan wanneer je de vlucht, het hotel en een huurauto nog apart moet regelen. Bovendien moet je dan veel langer zoeken naar van alles en nog wat. Bij Fly drive kies je gemakkelijk en snel wat bij je past en dat voor een lagere prijs dan je zou denken. Bij Fly drive heb je ook nog eens zelf veel vrijheid. Je kiest namelijk helemaal zelf uit welke route je neemt maar ook bepaal je zelf welk hotel bij jouw wensen past. Dit is enorm belangrijk voor veel mensen, omdat je vaak toch best veel tijd doorbrengt in het hotel. Al met al is Fly drive absoluut een aanrader!

Het kan lastig zijn om een vakantiebestemming te vinden die helemaal past bij jouw wensen, maar ook qua prijs moet het natuurlijk wel aantrekkelijk zijn. Sommige mensen zijn helemaal weg van Turkije, terwijl het anderen juist totaal niet trekt. Anderen houden juist weer van gebieden die totaal niet toeristisch zijn. Zo heeft ieder zijn wens als het gaat om een reis maken. Het meest belangrijke is natuurlijk om zoveel mogelijk te genieten, zonder teveel te betalen. Qua landen zijn er veel aanraders, waarvan één Griekenland is. Er kan worden gekozen voor een vakantie op het vaste land, maar het zijn nou juist de eilanden die de aanraders zijn als er gekozen wordt voor een vakantie naar Griekenland.

Korte geschiedenis Kreta

Een veel gekozen eiland is Kreta. Dit eiland is het grootst van alle Griekse eilanden en is alleen daarom al veel gekozen. Het is het meest zuidelijke eiland van de dertien Griekse regio’s, maar gelukkig duurt de reis er naartoe niet veel langer dan naar de andere eilanden. Wat in ieder geval opvallend is, is dat Kreta vroeger een belangrijke rol had.

Dit komt door de gunstige ligging van dit eiland. Het diende als centrum van de zeehandel omdat het tussen Klein-Azië, Egypte, Cyprus en Syrië lag. Vroeger werd dit eiland ook wel Candia genoemd, wat terug te vinden is in de geschiedenisboeken. Het eiland was ontzettend belangrijk in 1600 tot 1500 voor Christus en kon zeker onmisbaar worden genoemd.

Er is teveel gebeurd om allemaal op te noemen op Kreta. Een belangrijke gebeurtenis, was in 365 na Christus. Toen werd Kreta getroffen door een zware aardbeving waardoor ook een tsunami ontstond. Allerlei prachtige gebouwen konden dit natuurlijk niet aan, waardoor het eiland qua bebouwing grotendeels verwoest werd. Daarbij zorgde de tsunami ervoor dat sommige delen tot wel negen meter hoger kwamen te liggen dan voor de aardbeving.

Wat kun je doen op Kreta

Allereerst kun je een bezoekje brengen aan Knossós. In vele jaren voor Christus, was dit de hoofdstad van Kreta. Tenminste, dat is wat er gedacht wordt. Er zijn ontzettend veel opgravingen gedaan in deze stad die hebben gezorgd voor vele waardevolle dingen. Zo weten we hierdoor veel meer van deze tijd en hoe er toen geleefd werd in Knossós. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel toeristen kiezen voor een bezoekje aan Knossós wanneer zij op Kreta zijn. Duizenden toeristen gaan dagelijks naar deze stad om de opgravingen te bekijken. Het paleis is één van de meest bijzondere dingen die gevonden is.

Er zijn bijna vijftig kloven te vinden in het zuidwesten van Kreta.

Hiervan is de Samaría Kloof de meest bekende. Perfect voor iemand die houdt van wandelen, want er kan een wandeltocht gedaan worden die zestien kilometer lang is. Je loopt door de kloof en kunt erop rekenen dat je wel vier tot zes uur bezig bent met de wandeling. Wat ook nog erg bijzonders is, is dat je bijna 1250 meter zult dalen tijdens het wandelen. Het is dus belangrijk dat je goed ter been bent en alvast een paar stevige wandelschoenen aanschaft. Zonder deze schoenen is de kans groot dat je last krijgt van voeten en/of benen. Ook een goede conditie is van belang!

De Spinalonga is relatief kort geleden iets bijzonders geweest, namelijk een oord waar alle leprapatiënten moesten verblijven. Zij werden verbannen, en moesten hierheen. Hier leefden zij helemaal geïsoleerd van de rest van de wereld. Zoals je begrijpt, is dat vandaag de dag niet meer het geval. Tegenwoordig is het een fort waar veel toeristen op af komen om eens te bekijken.

Als vierde is er het archeologisch museum van Heraklion. Dit museum heet het Iraklio Archaeological Museum en is het belangrijkste museum dat te vinden is op Kreta. Het werd gebouwd in 1883 en je kunt er terecht als je groot fan bent van Minoïsche kunst. In dit museum zul je van alles vinden over de geschiedenis van dit eiland, en er zal duidelijk worden hoe er in die tijd geleefd werd.

Wil je wel eens een palmenbos zien? Dan is Vai wel iets voor jou! Dit ligt in het noordoosten van Kreta en het is het laatste deel van de natuurlijke palmbossen die ooit voorkwamen op Kreta. Tegenwoordig vinden toeristen het heerlijk om hier tijd door te brengen terwijl ze op het zandstrand liggen en af en toe een duik nemen in de zee.

De Lassithi Hoogvlakte is een grote oppervlakte die 800 meter boven de zeespiegel ligt. Het wordt omringd door het Dikitigebergte en er is bovendien een bijzondere grot te vinden, namelijk de grot van Zeus. Hier zou Zeus geboren zijn. Verder kun je nog een paar prachtige windmolens zien. Al met al is er genoeg te zien op deze oppervlakte van 25m2.

Frangokástello is de zevende bezienswaardigheid in het lijstje. Dit wordt ook wel het kasteel van de Franken genoemd. Op dit moment is het een romantische kasteelruïne. Het is gelegen bij een rustig plaatsje waar een aantal accommodaties zijn. Ook is er een breed zandstrand waar men kan genieten van de heerlijke zon op het strand.

Voor de jongeren is er ook genoeg te doen, wanneer zij niet zo houden van eeuwenoude gebouwen of musea. Zij kunnen zich volop vermaken in het waterpark Starbeach, dat gelegen is in het bekende Chersonissos. Deze bestemming wordt veel gekozen door jongeren die flink willen feesten en vervolgens de hele dag op het strand willen liggen met een koel drankje.

Dit waterpark heeft van alles: glijbanen, speeltoestellen maar ook zijn er regelmatig feestjes. Wat vooral populair is bij de jongeren, zijn de schuimfeestjes. Hierbij wordt schuim uit grote kanonnen gespoten, waardoor iedereen onder het schuim zit en intussen kan genieten van harde muziek en natuurlijk drank.

Ten slotte is er nog Chania. Het wordt ook wel een van de meest sfeervolle plekken van Kreta genoemd. Er is een Venetiaanse haven en een grote haven met allerlei grote schepen. Er zijn vele leuke smalle straatjes en prachtige huizen om te bewonderen. Voor mensen die houden van uit eten gaan, is dit een prima plek, maar ook de liefhebbers van shoppen, kunnen zich hier zeker vermaken. Er zijn vooral lokale producten te koop, en wat is nou leuker dan iets bijzonders kopen op vakantie? Denk aan handgemaakte spulletjes, tapijten of producten van leer. Ook kun je ervoor kiezen om rond te lopen op de markt, waar je verse vis of vers fruit kunt kopen. Al met al is Chania ook een aanrader om in ieder geval een dagje heen te gaan, maar een week lang zul je je er ook zeker vermaken.

Het klimaat van Kreta

De temperaturen kunnen hoog oplopen in Griekenland, en zo ook op het eiland Kreta. Er kan eigenlijk wel worden gezegd dat het er nooit koud is, en er is geen sprake van een winter. In de wintermaanden, is de temperatuur gemiddeld rond de 12 graden, wat nog steeds aangenaam is.

Dikke winterjassen hoef je dus hoe dan ook niet mee te nemen. In de zomer kan het erg warm worden, met temperaturen tot in de dertig graden.

Het is een aanrader om in april of mei naar Kreta te gaan, wanneer iemand niet goed tegen warmte kan. In deze maanden ligt de temperatuur rond de twintig graden. Perfect om je niet warm aan te kleden, maar ook zeker niet te warm om iets te gaan doen. Dit is ook de reden dat veel mensen naar Kreta reizen in de meivakantie.

In de wintermaanden is er echter wel sprake van weinig uren zon. In december en januari zul je maar vier uur per dag genieten van zon, terwijl dat in juni, juli en augustus zeker anders is. Dan schijnt de zon gemiddeld twaalf uur per dag! Perfect als je een bruin tintje wil krijgen. In de wintermaanden valt er wel regen, gemiddeld twaalf dagen in de maand. In de zomer is dit slechts één dag. Zoals je merkt, is de zomer op Kreta perfect voor de liefhebbers van warmte, veel zon en weinig neerslag. Ten slotte kan er vrijwel iedere maand van het jaar een duik genomen worden in de zee. De laagste temperatuur is 17 graden, wat reuze meevalt. In de zomer kan de zee zelfs 25 graden worden!

Auto huren

Vanwege de bergen en wegen die niet altijd even goed zijn, is het aangeraden om een auto te huren op Kreta. Mensen die willen mountainbiken zullen zich hier ook niet vervelen, maar op een gewone fiets zal het lastig worden. Soms zijn er hele steile hellingen en wandelend zal het ook erg zwaar worden. Een auto huren is dan de beste optie, en op deze manier is het ook gemakkelijk om de rest van het eiland te bekijken, zonder dat je afhankelijk bent van de bussen. Er rijden wel bussen in de wat grotere steden zoals Chania, maar qua aansluitingen is dit allemaal maar lastig en ben je veel tijd kwijt.

Zoals in ieder land, zijn er voorwaarden voor het huren van een auto.

Iemand die pas een paar maand een rijbewijs heeft, mag nog geen auto huren in een vreemd land, wat op zich erg logisch is. Je moet minstens

21 jaar oud zijn, maar daarbij moet je ook het rijbewijs al één jaar of langer hebben. Let wel op dat de minimale leeftijd per autobedrijf kan verschillen. Het ene bedrijf stelt de minimumleeftijd van 21, een ander autobedrijf kan het tellen vanaf 23 jaar. Vergeet ook niet dat je misschien een borg moet betalen. Pin dus even wat extra geld voor je de auto gaat ophalen, voor het geval dat.

Al met al is Kreta een eiland waarop je een vakantie kunt beleven om nooit te vergeten. Het is niet alleen leuk voor geschiedenisliefhebbers, maar ook voor jongeren die flink uit hun dak willen gaan. Het is leuk voor mensen die houden van wandelen, mountainbiken of voor mensen die gewoon willen genieten van zon, zee en strand. Kort gezegd: de kans dat iemand Kreta niet leuk vindt, is ontzettend klein. Waar wacht je nog op?

Kies voor een Fly drive vakantie naar Kreta!